La veu del Regne: 600 anys de la Generalitat Valenciana



Enguany fa 600 anys de la creació de la Generalitat Valenciana, la institució que, nascuda inicialment amb una finalitat fiscal i financera, acabaria ostentant la més alta representació política del regne de València. 

La Generalitat, com la resta de les institucions del regne de València, va ser abolida el 1707 pel decret de Nova Planta promulgat per Felip V. Amb la transició democràtica i l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de 1982, el nom de Generalitat passà a designar el conjunt de les institucions de l’autogovern valencià, des del Consell i les Corts a tot un seguit d’institucions consultives i normatives. 

Sens dubte, la celebració del 600 aniversari de la seua creació servirà per a un millor coneixement de la més important de les institucions valencianes i també de la història valenciana en general. Aquest és, entre altres de més acadèmics i historiogràfics, l’objectiu del congrés internacional que reuneix historiadors de diferents països, especialitzats en els grans temes que s’hi abordaran: Estat, finances, fiscalitat, deute públic, pensament polític, cultura, art...


El Congrés se celebrarà a València, Morella i Alacant del 21 al 28 d’octubre de 2018. 


XVIII Assemblea d'Història de la Ribera

Comentaris