Primer dia de la XVIII AHR a Castelló


Castelló està albergaran durant tres dies una reunió altament consolidada, exemple de simplicitat organitzativa, per divuitena vegada ha començat una nova edició de l’Assemblea d’Història de la Ribera que en la propera convocatòria complirà 40 anys.
Puntualment ha inaugurat l’acte el Sr Alcalde Òscar Noguera que ha estat acompanyat per: Albert Girona Albuixech, Secretari Autonòmic de Cultura i Esport, Prof. Dr. Jorge Hermosilla Pla, Vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Francesc Xavier Rius Torres, Diputat de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, Prof. Dr. Antoni Furió Diego, del Secretariat Permanent de l’Assemblea d’Història de la Ribera, Francesc Xavier Martí Juan, del Secretariat Local de la XVIII Assemblea d’Història de la Ribera.
Xavier Rius, Jorge Hermosilla Antoni Furió i Albert Girona, en breus parlaments han reconegut el treball del Secretariat local i han desitjat bona nova a l'Assemblea.
Tot seguit Maria del Carmen Agulló ens ha parlat sobre el tema 'Ser Mestres en el segle XX', molt interessant xerrada i no ha pesat en allargar-se en el temps concertat.
A continuació Raül Ano i Manel Pastor han presentat les publicacions de les dos últimes assemblees de la Pobla Llarga 2016 i Albalat de la Ribera 2014, també amb brevetat han exposat el contingut dels exemplars presentats fruit de les dos anteriors Assemblees.
Després d’una breu pausa per fer un cafenet ha començat la lectura de les comunicacions i s’ha aprofitat la presència d’Agustí Ventura per fer-li un sincer homenatge i tanmateix al públic en general representats amb dues assídues assistents a totes les jornades de les Assemblees, des del seu començament.
Seguidament ha tingut lloc les presentacions de les comunicacions a càrrec de Salvador Vercher, Antoni Furiò, Josepa Cortes Escriva i Vicent Ferrer Pérez, està vegada més que mai ha estat la participació, des del Catedràtic més valorat fins l'aficionat a la investigació i a la recerca Històrica, representats per Valerià Benetó.
XVIII Assemblea d’Història de la Ribera

Comentaris